Activiteiten

Naast een sfeervolle glamping biedt Laguna Beach Family Camps ook een activiteitenprogramma voor een actieve gezinsvakantie. Deels zit dit programma inclusief in de reissom. Per locatie is het aanbod verschillend. Daarnaast biedt de omgeving van de parken ook nog het nodige voor leuke uitstapjes of activiteiten om te ondernemen.

Laguna Beach Family Camp Öland (Zweden)

In Mörbylånga hebben we een eigen strandje direct aan de Oostzee, wat in de ochtend gebruikt wordt voor ‘Yoga on the beach’. Hier liggen de rest van de dag de sup’s, kano’s, kajaks en zwemvlotten te wachten voor vrij gebruik door onze gasten en staan onze eigen strandstoelen voor jullie klaar. Na een korte instructie kun je ook windsurfend het water op. Neem ook gerust een verfrissende plons vanaf de zwemsteiger op loopafstand, daar vind je een zwemvlonder in zee. Vanaf de receptie kun je een speurtocht door de omgeving ondernemen en in het dorp zelf kun je een 9-holes Disc Golf parcours spelen (discs, speluitleg en scorekaarten liggen bij de receptie, we organiseren zelf de training op ons camp). Ons team wijst je de weg naar het Bootcamp parcours in het dorp, je kunt de beginselen van het kiten/vliegeren leren en we gaan longboarden. Als er een mooie sunset is, dan gaan we met z’n allen het water op om de dag waardig af te sluiten! Mooie vakantiefoto’s gegarandeerd!

Al dit bovenstaande is inbegrepen in de reissom.

Ons team ter plaatse kan je ook informatie geven over fietsverhuur in het dorp en over Kitesurf-lessen bij de lokale kiteschool. In de zomervakantie organiseren we wekelijks een –bring your own- barbecue-avond op ons camp, wij zorgen voor de grill, houtskool en marshmellows! In het dorp is een fonkelnieuwe Padel-baan waarvoor je online kunt reserveren. Materiaal kun je gratis meenemen vanaf de receptie, de baan kun je huren.

Als uitje in de omgeving is het zuidelijkste puntje van het eiland (met Vuurtoren Långe Jan) een goede tip, het stadje Färjestaden is vlakbij en ook het natuurpark Stora Alvaret. Als dagtripje met de auto is de hoofdstad van Öland, Borgholm, een bezoekje waard, goed te combineren met een kijkje bij de zomerresidentie van de Zweedse Royals, Slott Solliden. Op het noordelijk deel van Öland weten we ook nog een paar heerlijke stranden voor je. Tot slot is de grootste stad in de buurt, Kalmar (over de brug), ook zeer zeker de moeite waard met het prachtige Kalmar Slott en een authentieke binnenstad als mooie bezienswaardigheden.

Laguna Beach Family House Rødvig (Sjaelland-Denemarken)

Inbegrepen in je verblijf is het gebruik van onze watersportspullen. Wetsuits, surfboards, sup’s, kajaks, kano’s liggen voor jullie klaar. Vanuit de tuin kun je de trap af naar het (kiezel)strand waar je zo het water op stapt om naar het dorp te paddlen of vanaf het water de prachtige krijtrotsen te bewonderen. In het dorp zelf is een fijn zandstrand waar je ook lekker kunt liggen en zwemmen.

Je kunt je eigen grill avond organiseren met de aanwezige BBQ in de sfeervolle tuin met een tikkie festivalsfeer en zeezicht!

Naast ons huis start de wandeling over Stevns Klint, Unesco werelderfgoed. Geniet van de prachtige uitzichten, de bijzondere stranden, de mooie natuur, de oude kalksteengroeve en het kerkje dat nog net op de rotsen staat.

In de omgeving kun je naar het Camp Adventure om de 45m hoge bostoren te beklimmen. Hier is tevens een cool klimpark.

De stad Køge heeft een middeleeuwse binnenstad waar de straten met keien zijn geplaveid. Op het marktplein Tovet staan veel gebouwen uit de zeventiende en achttiende eeuw. Twee keer per week is er op dit plein een markt, waar je lekkere lokale producten kunt kopen. Denk aan Deense broodjes, kazen en andere verse producten. Verder zijn er tal van musea, kerken en een prachtig oud kasteel.

De hoofdstad Kopenhagen ligt op één uur rijden. Perfect voor een dagtripje, je kunt ook vanuit ons dorp met de trein. Het oude station ligt op 500m lopen.

Laguna Beach Family Houses Loftahammar (Zweden)

Voor de avontuurlijke vakantieganger is er misschien wel niets leukers te bedenken: op eigen houtje de Tjust Archipel verkennen per motorboot! Wij geven graag op de kaart aan waar jullie de gelegenheid hebben om aan het water te lunchen met verse vis of waar je met het hele gezin op een onbewoond eiland kunt genieten van de ongekende schoonheid en rust die het eilandenrijk te bieden heeft. Zwemkleding aan, want er zijn veel mooie plekken om even te zwemmen onderweg. De boten zijn te huur bij de receptie.

Bij je huis liggen een kano en sups klaar om vanaf je eigen steiger de omgeving vanaf het water te verkennen. Sportief en actief in de natuur. Heerlijk toch?

Op vijftig kilometer ten zuiden van Loftahammar ligt het havenstadje Västervik, onder andere bekend geworden om de jachtbouwindustrie. Gezellige winkelstraten en terrasjes aan het water maken een bezoek aan Västervik de moeite waard.

In de naaste omgeving van Loftahammar kun je elanden spotten. Rijdt langzaam over landweggetjes langs de korenvelden (bij de receptie kunnen ze precies vertellen waar je heen moet). Elanden gegarandeerd!